ЧARNA

Prirodna kozmetika za sve tipove kože!

ЧARNA 100% ČISTO ETERIČNO ULJE MATIČNJAKA: PRIČA O BLAGOSTANJU KOJE DONOSI PRIRODA

Jeste li znali da su eterična ulja zapravo prirodni ekstrakti aromatičnih biljaka? Ona predstavljaju koncentrovane lekovite sastojke koji su mnogo moćniji od samih biljaka. Kada držite bočicu eteričnog ulja, u rukama imate čistu esenciju prirode.

ЧARNA Eterično ulje matičnjaka je 100% prirodno, proizvedeno od biljaka gajenih prema principima organske proizvodnje i aromaterapeutskog je kvaliteta, što znači da može biti odlična podrška u dubinskim terapijskim i transformacionim procesima. Ono je prirodni relaksant, pomaže u smanjenju besa koji je povezan sa traumom, njegova sedativna svojstva relaksiraju prestimulisani nervni sistem, čime se ublažava stres, anksioznost, nesanica i depresija, snižava visok krvni pritisak i smiruje ubrzan rad srca.

Matičnjak se koristi u terapiji već vekovima i smatra se jednom od najranije poznatih lekovitih biljaka koja se koristila u medicinske svrhe. Njegov latinski naziv glasi “Melissa Officinalis,” gde reč “Officinalis” ukazuje na to da biljka ima istoriju medicinske upotrebe – oficinalne biljke su one biljke koje se upotrebljavaju u medicinske svrhe. Veliki Paracelzus je matičnjak nazivao “eliksirom života,” a kroz istoriju se koristio za lečenje anksioznosti, melanholije, nervnih poremećaja, astme, nadimanja i lošeg varenja, što ukazuje na to da ima dugu istoriju medicinske upotrebe. Matičnjak je limunasto-slatko mirisna, višegodišnja grmolika biljka sa malim belim ili ružičastim cvetovima.

KAKO ETERIČNO ULJE MATIČNJAKA POSTAJE VAŠ SAVEZNIK U BORBI PROTIV STRESA?

Stres je svuda oko nas – suočavamo se sa zahtevima svakodnevnog života, gužvama, izazovima na poslu i ponekad, čini se, nema spasa od njega. Ali, šta ako vam kažemo da postoji jedan pouzdan saveznik u borbi protiv stresa, koji se krije u malenoj bočici eteričnog ulja matičnjaka?

Eterično ulje matičnjaka je vaša tajna karta za opuštanje i suočavanje sa stresom. Kada se nađete u trenucima preterane brige, umorne duše i mentalnog zamora, ovo moćno ulje će biti tu da vas podrži. Njegova misija je da vrati ravnotežu vašem telu, umu i duši nakon stresnih iskustava. Ako vam stres remeti san, budite sigurni da će vam matičnjak pomoći da pronađete mir i probudite se naspavani.

Možda niste znali da čulo mirisa ima poseban odnos sa emocijama i sećanjima? Mirisi nas vraćaju u prošlost, povezujući nas sa dragocenim uspomenama i emocijama. Vaš mozak reaguje na miris tako što ga povezuje sa trenutkom kada ste ga prvi put osetili. Zato je važno da se napravi poseban ritual kada prvi put otvorite bočicu svoju eteričnog ulja matičnjaka. Pronađite trenutak za sebe, opustite se uz omiljeni čaj ili poslasticu, pustite nežnu muziku i zaronite u sećanja na neko putovanje ili poseban trenutak. Tek tada otvorite bočicu i dozvolite osvežavajućem mirisu matičnjaka da vas obgrli. Vaš mozak će povezati ovaj miris sa opuštanjem i smirenošću. Sledeći put kada vas stres preplavi na poslu ili se nađete u agoniji saobraćajnog kolapsa – otvorite bočicu matičnjaka i prevarite svoj mozak. Dajte mu miris koji će ga asocirati na opuštanje i smirenost i možak će pokrenuti mehanizme da do tog stanja što pre dođe. Jer stresne situacije ne možemo uvek izbeći, ali uz malu pomoć matičnjaka, možemo ih prevazići sa osmehom na licu.

ЧARNA veruje u snagu prirode i njenu sposobnost da nas podrži u očuvanju mentalnog i emocionalnog blagostanja. Naša posvećenost prirodnim i autentičnim proizvodima, kao što su Eterično ulje matičnjaka i Hidrolat matičnjaka leži u dubokom uverenju da svako zaslužuje da oseti sveobuhvatnu harmoniju sa prirodom. Osetite tu harmoniju i vi, dopuštajući ЧARNA eteričnom ulju matičnjaka da vam pruži podršku u svakodnevnim životnim izazovima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je prazna