ЧARNA

Prirodna kozmetika za sve tipove kože!

Aromaterapija

Eterično ulje i hidrolat mogu biti aromaterapeutskog kvaliteta jedino ako verno prenose sliku prirode i energiju biljke sa podneblja na kome rastu.

Naš matičnjak gajimo na brižljivo negovanim ЧARNA aromatičnim plantažama, na prelepoj, netaknutoj i energetski bogatoj lokaciji Radan planine, poštujući pravila i cikluse prirode. To znači da količinu dobijenog ulja, njegov sastav, boju, gustinu i intenzitet mirisa određuju isklučivo priroda i vremenski uslovi te sezone.

ZNATE LI ZAŠTO JE ETERIČNO ULJE MATIČNJAKA JEDNO OD NAJSKUPLJIH NA SVETU?

Potrebno je 6-8 tona biljke
da bi se dobio samo jedan kilogram eteričnog ulja.

Matičnjak zahteva posvećenost i stalnu brigu – od proizvodnje rasada, preko sadnje, nege i zaštite od nametljivih korova. Sledi ručna berba, što je priličan poduhvat – mora se desiti u pravom trenutku, neposredno pre cvetanja, po sunčanom vremenu i pri idealnoj temperaturi.

Sakupljaju se samo prvoklasne i zdrave biljke, a zatim se u najkraćem mogućem vremenu dopremaju u destilator kako ne bi počele da gube ulje. Naš matičnjak destilujemo izvorskom planinskom vodom jer smo sigurni da jedino takva voda može blagotvorno upotpuniti biljku.

carna-prirodna-kozmetika-maticnjak

Više priča o uzgajanju matičnjaka na Radan planini, procesu berbe i destilacije i proizvodnji eteričnog ulja i
hidrolata matičnjaka možete pročitati na našem blogu.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je prazna