Kupovinom kreme ili seruma – na poklon dobijate hidrolat  |  Besplatna dostava

NAŠA PRIČA

” Naša priča je mnogo više od priče o brendu. ЧARNA je mnogo više od prostog zbira naših poslova: gajenja lekovitog bilja, proizvodnje eteričnog ulja i prirodne kozmetike, i plasiranja na tržište.  ЧARNA je priča o ljubavi, porodici, brizi i davanju najboljeg od sebe, priča o životu u skladu sa tradicijom i zakonima prirode,  posvećenom radu i kontinuiranoj brizi o korisnicima naših proizvoda “

Nevena i Nenad Matijašević

Spoj modernog i tradicionalnog čini ЧARNA kozmetiku autentičnom – ostali smo verni tradiciji korišćenja lekovitog bilja i sačuvali vrednosti koje ručna izrada nosi u smislu kvaliteta i predanosti svakom pojedinačnom proizvodu. Sa druge strane, širili smo svoja znanja kako bismo mogli da napredujemo, jer uzgajanje matičnjaka i umešnost destilacije nisu  samo tehničke veštine, već se u velikoj meri prepliću sa oblastima zdravstvenih, higijenskih i ekoloških aspekata održivosti.

Živi s namerom, živi prirodno, budi ЧARNA.

Prevazilaženje sopstvenog straha od onoga šta će drugi misliti o avanturi pokretanja posla 300km daleko od Beograda gde živimo, nagrađeno je veličanstvenim osećajem pronalaženjem svoje svrhe i slobode.

ЧARNA je rođena 2017. godine, iz naše želje da razvijemo posao u kome ćemo radeći samostalno moći da zatvorimo čitav proizvodni proces i ponudimo tržištu proizvode vrhunskog kvaliteta.

Želeli smo da naš posao bude u direktnoj vezi sa prirodom, da doslovno vidimo plodove svoga rada i da te blagodeti ponudimo svima koji su u potrazi za prirodnom negom tela i duha. Sa tom idejom smo zasnovali prve zasade matičnjaka i otvorili destileriju gde sve ubrano pretvaramo u čisto eterično ulje i hidrolat aromaterapeutskog kvaliteta.

Kada je u februaru 2017. došlo vreme da se podignu prvi plastenici, proizvedu i odneguju prvi rasadi matičnjaka, vrate nameni zaparložene njive…to je značilo i prvi sudar sa svim našim strahovima, neznanjima i gradskim sujetama. Direktan susret sa prirodom je vrlo otrežnjujuć. Za jednog mašinca i jednog ekonomistu, faktor na koji nismo računali koliko god se teoretski pripremili, bila je činjenica da se ritam života i rada na selu moraju svakodnevno korigovati u skladu sa vremenom jer te u prirodi ništa ne čeka i moraš se neprestano prilagođavati njenom tempu i rasporedu. Brzo smo ušli u taj ritam, a radeći sve rukom i bez hemije uspeli smo da zaokružimo proces proizvodnje – od semena do snajfinije kapi eteričnog ulja i hidrolata matičnjaka.

 

“Sve što je Vašoj koži potrebno raste na našim poljima”

 

KAKO POSTIŽEMO VRHUNSKI KVALITET ETERIČNOG ULJA I HIDROLATA MATIČNJAKA?

Izuzetno geografsko poreklo

izvanredno eterično ulje potiče sa plemenitog zemljišta. Postizanje visokog kvaliteta omogućavaju izuzetni ekološki uslovi (daleko od svih vidova zagađenja, idealna nadmorska visina, dobar kvalitet vode, sastav zemljišta, broj sunčanih dana) koji našem matičnjaku daruju visok procenat aktivnih supstanci.

Poštovanje prirodnih procesa

ručna berba u skladu sa ritmom prirode, po sunčanom vremenu u tačno određeno doba dana, neposredno pred cvetenje, u trenutku kada biljka sadrži najvišu koncentraciju najkvalitetnijeg ulja.

Rukom negovan i ubran matičnjak

oživeli smo odavno zaparložene njive i zasnovali plantaže u srcu Radan planine. Daleko od svih vidova zagađenja, u ekološki čistoj sredini gajimo matičnjak prema principima organske proizvodnje. Jer samo rukom negovan, ubran i destilovan matičnjak daje eterično ulje vrhunskog kvaliteta.

Destilacija izvorskom planinskom vodom

parnu destilaciju vršimo koristeći svežu izvorsku planinsku vodu jer verujemo da ona blagotvorno upotpunjava eterično ulje i hidrolat dajući im posebnu vrednost.

Balans između tradicionalnog i modernog

upotreba lekovitog i aromatičnog bilja je deo kulture naroda ovog podneblja. Mi smo tu tradiciju nastavili i spojili je sa savremenom tehnologijom što nam je omogućilo proizvodnju prirodne kozmetike na bazi matičnjaka, kao potpuno prirodnog rešenja za negu kože.

Odgovoran, posvećen i profesionalan pristup

naše 100% čisto eterično ulje i hidrolat matičnjaka predstavlja rezultat velike ljubavi prema poslu, napornog rada, ulaganja, stalnog usavršavanja i posvećenosti.

Zatvorili smo proizvodni krug
- od semena preko najfinijih kapi eteričnog ulja do kreme u bočici -

A ovako je izgledao početak:

carna-prirodna-kozmetika-24

U plastenicima smo samostalno proizveli rasad matičnjaka.

carna-prirodna-kozmetika-20
carna-prirodna-kozmetika-22

Prve brazde naših budućih plantaža….

carna-prirodna-kozmetika-23

…označile su početak vraćanja nameni odavno zaparloženih njiva na Radan planini

carna-prirodna-kozmetika-25
carna-prirodna-kozmetika-26

A onda je došao trenutak da njive doslovno – oživimo. Biljke su otpočele svoje nove živote na poljima.

carna-prirodna-kozmetika-27
carna-prirodna-kozmetika-28

Od proizvodnje rasada, preko sadnje, okopavanja i berbe – sve radimo ručno, prema principima organske proizvodnje.

carna-prirodna-kozmetika-29
carna-prirodna-kozmetika-30

…i konačno – sve ubrano pretvaramo u čisto eterično ulje i hidrolat matičnjaka koristeći izvorsku planinsu vodu tokom destilacije.

Pored svoje aromaterapijske svrhe, eterično ulje i hidrolat su i ključni sastojci naše ЧARNA prirodne kozmetike.

Više priča o uzgajanju matičnjaka na Radan planini, procesu berbe i destilacije i proizvodnji eteričnog ulja i
hidrolata matičnjaka možete pročitati na našem blogu.

AUTENTIČNI POSLOVNI POKLONI​

Korporativni
pokloni

Prirodna micelarna voda

Dvofazna emulzija
za čišćenje lica

za sve tipove kože

Intenzivno
Regenerativna krema

100 % prirodno

Eterično
ulje matičnjaka

za osetljivu i suvu kožu

Intenzivno
Hidratantna krema

Korporativni pokloni

ЧARNA luksuzno upakovani korporativni pokloni

Prirodna micelarna voda

Dvofazna emulzija
za čišćenje lica

za sve tipove kože

Intenzivno Regenerativna krema

za osetljivu i suvu kožu

Intenzivno Hidratantna krema

100 % prirodno

Eterično ulje matičnjaka

NAŠI PROIZVODI

AUTENTIČNI POSLOVNI POKLONI​

Korporativni
pokloni

PRIRODNA MICELARNA VODA​

Dvofazna emulzija
za čišćenje lica

ZA SVE TIPOVE KOŽE

Intenzivno
Regenerativna krema

100 % PRIRODNO​

Eterično
ulje matičnjaka

ZA OSETLJIVU I SUVU KOŽU

Intenzivno
Hidratantna krema

ZA ZRELU I REAKTIVNU KOŽU

Regenerativni serum

Call Now Button