ЧARNA

Prirodna kozmetika za sve tipove kože!

ЧARNA ETERIČNO ULJE MATIČNJAKA – PRIRODNO REŠENJE ZA STRES

Jeste li znali da su eterična ulja zapravo prirodni ekstrakti aromatičnih biljaka? Ona predstavljaju koncentrovane lekovite sastojke koji su mnogo moćniji od samih biljaka. Kada držite bočicu eteričnog ulja, u rukama imate čistu esenciju prirode.

ЧARNA eterično ulje matičnjaka je 100% prirodno, lokalno proizvedeno i aromaterapeutskog kvaliteta, što znači da može biti odlična podrška u dubinskim terapijskim i transformacionim procesima. Ono je prirodni relaksant, pomaže u smanjenju besa koji je povezan sa traumom, njegova sedativna svojstva relaksiraju prestimulisani nervni sistem, čime se ublažava stres, anksioznost, nesanica i depresija, snižava visok krvni pritisak i smiruje ubrzan rad srca.

Matičnjak se koristi u terapiji već vekovima i smatra se jednom od najranije pozntih lekovitih biljaka koja se koristila u medicinske svrhe. Njegov latinski naziv glasi “Melissa Officinalis” gde reč Officinalis ukazuje na to da biljka ima istoriju medicinske upotrebe – oficinalne biljke su one biljke koje se upotrebljavaju u medicinske svrhe. Veliki Paracelzus je matičnjak nazivao “eliksirom života” a kroz istoriju se koristio za lečenje anksioznosti, melanholije, nervnih poremećaja, astme, nadimanja i lošeg varenja što ukazuje na to da ima istoriju medicinske upotrebe. Matičnjak je slatko-mirisna, višegodišnja grmolika biljka sa malim belim ili ružičastim cvetovima. Eterično ulje matičnjaka ima tople, sveže, limunaste gornje note sa slatkim, zeljastim, balzamičnim tonovima.

1 thought on “ЧARNA ETERIČNO ULJE MATIČNJAKA – PRIRODNO REŠENJE ZA STRES”

Comments are closed.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je prazna